learnex

Untitled-5
Mensendieck

En sund krop giver velvære og er mindre modtagelig for sygdomme og stress.

En dårlig kropsholdning eller forkerte arbejdsstillinger kan være årsag til mange skavanker eller skader på kroppen. Nogle muskler er for spændte andre for slappe. Sidder, står eller løfter man forkert, slider man unødigt på kroppens led og muskler.

Mensendieck gymnastik er for alle - uanset alder, køn eller kondition - der ønsker en kvalificeret instruktion i, hvordan deres krop kan bruges bedre.

Mensendieck er et gymnastiksystem, der lærer dig den rette brug af kroppens muskler og led og øger din kropsbevidsthed. Ikke alene som et middel til at opnå styrke og smidighed, men i ligeså høj grad til opbygning af en god holdning med balance i muskelgrupperne og en naturlig frihed i bevægelserne. Det er en anderledes form for styrketræning, som forbedrer muskelkontrol, koordination og balance.

Der kræves ingen særlige forudsætninger for at deltage i Mensendieck gymnastik. Øvelserne sammensættes efter dine personlige behov, hvor svage muskler styrkes, og spændte muskler afspændes.

Undervisningen er individuel og foregår som enelektioner eller hold på max 3. Jeg laver en analyse der bliver vores fælles arbejdsredskab. Du står mellem spejle og kan på den måde selv se, hvad der sker, når musklerne arbejder, dvs. spændes og afspændes. Ved hele tiden selv at følge med i spejlene øges kropsbevidstheden og hver muskel og dens rette funktion læres at kende. Denne kropsbevidsthed tager du med dig på arbejdet, hjemme og til fritidsinteresser, så du arbejder med din krop i de bedst mulige arbejdsstillinger.

I en Mensendieck lektion, arbejdes hele kroppen igennem med øvelser, der er udarbejdet ud fra kroppens opbygning af led og muskler. Systemet, der er skabt for snart 100 år siden af den verdensberømte amerikanske læge Bess Mensendieck, er stadig lige aktuelt, da vor krop jo rent anatomisk ser ud som den gang. Systemet kan tilpasses ”tidens problemer”, som dengang bl.a. drejede sig om at få opbygget et ”naturligt muskelkorset”, som gjorde kvinden uafhængig og fri af det kunstige korset.

Udover styrkende muskeltræning og bevidst korrekt kropsopbygning lærer du rigtige arbejdsstillinger – og bevægelser, som vil virke forbyggende mod smerter i nakke, skulder og arm. Rygproblemer og hovedpine mindskes, og du får det bedre.

Den individuelle undervisningsform gør det muligt at tage hensyn til dine behov og formåen. Sværhedsgraden tilpasses den enkelte. Det gør Mensendieck gymnastik til et godt valg for en række specialgrupper.

Det gælder fx mennesker med belastningssygdomme som f.eks.

leddegigt, slidgigt, bækkenløsning, skævheder i ryggen, myoser/muskelspændinger, piskesmæld, smerter i skulder, nakke og arm området, hovedpine og ”museskader".

Mensendieck kan også lindre lidelser som skoliose, hvor rygmusklerne genoptrænes, så de kan bære og støtte rygsøjlen.

Mensendieck egner sig til genoptræning efter diskusprolaps, hofteledsoperationer, knæskader, brystoperationer samt træning af gravide og genoptræning efter fødsel..

De relativt langsomme glidende muskelspændinger og afspændinger i øvelserne virker tilbage på hele nervesystemet og øvelserne har derfor en beroligende virkning.

I vores ofte fortravlede hverdag med et højt tempo og mange mennesker, hvor der ikke ”er tid til kroppen”, er der i høj grad brug for den individuelle undervisning, hvor den enkelte er i centrum. Muskelkontrol, bevægelighed – korrekt brug af bevægeapparatet, kan gennem en personlig indsats læres af alle både mænd, kvinder og børn - og kan med fordel indlæres allerede i skolealderen.