Læs mine elevers
Udtalelser
Nedenfor har jeg samlet en række af mine nuværende og tidligere elevers erfaringer med Mensendieck.
Du kan også læse disse artikler, som jeg har udgivet i årenes løb.
Mensendieck kræver ingen alder, ingen redskaber, kun ganske lidt plads og så koncentration under indlæring. Instruktøren giver dig viden om musklernes og åndedrættets funktion og koordination. Resultatet bliver, en krop med flot holdning og god balance. Selv har jeg fået rettet op på en ryg med kraftigt svaj, så ømhed over lænd og hofte sjældent forekommer. Nakken smidiggjort og en øm skulder - efter badminton - strækkes ud. Klar til næste kamp. Efter en halv time med mensendieck, hvor der strækkes, pustes og stønnes, forlader vi lokalet veloplagte og i højt humør.
Mensendieck hos Linda – Prøv det!
– Ulla Hansen
Det er som gigtpatient, at jeg har umådelig glæde af at gå til Mensendieck. Det er nu snart 16 år siden, jeg fik ulidelige smerter i ryggen, og gik fra den ene behandler efter den anden, uden at det hjalp på smerterne. En ryg specialist foreslog mig, at prøve Mensendieck. Jeg kom en formiddag, og i løbet af en times undervisning kunne jeg gå oprejst derfra. Grædende af lettelse over, for første gang i måneder, at være sluppet af med de værste pinsler. Jeg gik til eneundervisning de første par år. Derefter på hold, hvor man er tre. Sidenhen har jeg fået den rette diagnose og går fortsat til Mensendieck, som jeg naturligvis slet ikke kan undvære.
– Katrin Petersen Præstø
Mensendieck er "min" gymnastik, den har hjulpet mig i mange år, da jeg har en alvorlig gigtsygdom - Lupus.
– Winnie Legarth
Hvorfor går jeg til Mensendieck? Jeg har dyrket andre former for gymnastik, Helle Godtved, afspænding og Yoga. Men Mensendieck er den form for gymnastik som har givet mig mest velvære. Jeg har gået til Mensendieck i ca. 10 år. Jeg fik kendskab til det gennem en person i min omgangskreds. På det tidspunkt havde jeg en del problemer med min nakke. Mensendieck har løst op for muskelspændingerne og givet bedre styrke og bevægelighed i musklerne og jeg er blevet mere opmærksom på min kropsholdning. Fordelen ved Mensendieck er, at man er højst tre på et hold, bliver korrigeret i øvelserne og kan i spejlet se om øvelsen gøres korrekt. Øvelserne kan også gøres hjemme. Efter en lektion hvor kroppens muskler er blevet gennemarbejdet, føler man sig meget let og ubesværet i sine bevægelser.
– Hanne Köcher
Jeg er en kvinde på 65 år - som har gået til mensendieck i 12 år. Årsagen til jeg begyndte var ømme led (slidgigt) og musklerne begyndte at stramme - jeg talte med en veninde om det - og hun anbefalede at jeg skulle gå til mensendieck. Virkningen - når jeg går fra mensendieck, har jeg det bedre i mine led og muskler og er træt på en god måde.
– Karen N. Nielsen
Da kiropraktoren for ca. fire år siden så på røntgenbillederne af min ryg og hofte, sagde hun: ”Der er nogle skævheder flere steder i din ryg og hofte. Jeg vil anbefale dig, at gå til holdningskorrigerende gymnastik - helst Mensendieck gymnastik. Hvis du ikke får gjort noget ved det nu, kan du risikere at blive invalid som ældre.”
Det var rene ord for pengene, så jeg måtte i gang. Jeg så tilfældigvis en annonce fra Linda om, at hun skulle starte undervisning af Mensendieck gymnastik i Køge. (Jeg tror, jeg var en af de først der tilmeldte sig) Jeg har nu gået hos Linda i 3 år. Mine slemme hovedpineanfald er kraftigt aftaget og kan slet ikke sammenlignes med, inden jeg startede til Mensendieck.
Ikke nok med at jeg får holdningskorrigerende gymnastik. Jeg får også trænet smidighed, styrke, afslapning og vejrtrækningsteknik. Og da jeg har et fysisk hårdt arbejde har jeg også lært nogle gode løfte- og bæreteknikker.
Jeg har helt klart fået en meget bedre livskvalitet, efter jeg er begyndt, at træne Mensendieck gymnastik hos Linda.
– Rikke Larsen
Mit arbejde er tungt og stresset og består af lange dage med at gå og stå. Efter flere års tilbagevendende besvær med ryg og nakke, har jeg endelig fundet en metode til at få bevidsthed om mine muskler. Hvordan de kan anvendes rigtigt i stedet for at misbruges, samt hvordan jeg lærer at afspænde dem.
Igennem Mensendieck gymnastikken har jeg lært hvordan jeg skal stå, sidde, løfte og bøje mig rigtigt. Det er bevægelser og tanker som er vigtige at bruge i hverdagen. Det kan engang imellem være svært at få hjernen med i øvelserne, hvilket er meget vigtigt, så man forstår hvad man må og ikke må gøre med sin krop. Mensendieck gymnastik har betydet for mig, at jeg er blevet mere rørlig og modig i mine bevægelser, da jeg ikke går og spænder så meget mere pga. smerter. Jeg går til Mensendieck gymnastik en gang om ugen, laver nogle enkle øvelser derhjemme og går til kiropraktor hver anden måned.
Efter at have gået til Mensendieck gymnastik i 2 år føler jeg mig som et nyt menneske.
– Ann Boëteus
Mensendieck – et spørgsmål om holdning.
Alle er interesseret i deres velbefindende på en eller anden måde. Det kan være kostvaner eller motion og mange andre ting. For mig har det vigtigt at gøre noget for min krop. Og her har Mensendieck haft en afgørende betydning for mit velbefindende.
Min historie er kort fortalt, at jeg allerede som 10-årig i 1958 fik min første plads, som det man kaldte bydreng. Det vil sige, at jeg lige som mange andre dengang fik lagt grundlaget til en dårlig ryg og en dårlig holdning i en ung alder. Det betød, at jeg som voksen ofte havde problemer med smerter i ryg og lænd. Og når problemerne blev rigtig store kunne ryggen låse sig fast. Det blev så behandlet hos læge og kiropraktor. Det er en typisk symptombehandling.
Senere fik jeg konstateret en alvorlig slidgigt i nakken. Hvilket viste sig ved en snurren i arm og fingre. Det blev behandlet af en fysioterapeut med massage. Også behandling affødt af symptomer. Under et af mine første besøg hos kiropraktoren fik jeg at vide, at mine ben ikke var lige lange. Og det betød blandt andet, at jeg ikke ville kunne løbe lange ture. Da jeg også tidligt var interesseret i gymnastik i skolen, har jeg haft en positiv indstilling til motion.
Så i en alder af 40 år begyndte at løbetræne med henblik på at løbe en maraton, en kiropraktor skulle ikke afgøre mine muligheder. Det skete i en klub under vejledning af kyndige trænere. Og ved et tilfælde ser jeg en annonce for massage og mensendieck. Og da jeg nu var begyndt at dyrke motion mere intensivt, aftalte jeg en gang massage. Det følte jeg, at jeg havde brug for. Under massagen kommer vi til at tale om mensendieck og hvad det kan udvirke. Og det blev starten på en meget bedre tilværelse for mig.
Allerede efter den første time kunne mine omgivelser se, at der var sket noget med mig. Jeg havde fået løftet hovedet. Når vi var ude og løbetræne i klubben, var den stående vittighed ellers.. : Nå, har du fundet nogen 10-ører i dag? Det havde mensendieck gjort for mig bare på en lektion. Mensendieck er for mig blevet midlet til at gøre noget for min krop. Det er forebyggelse og træning, som er meget bedre end symptombehandling. Hvorfor belaste læger og sygehus, når rettidig indsats kan gøre tilværelse bedre for den enkelte.
Jeg modtager nu på 14. år undervisning i mensendieck med en lektion om ugen, for forebyggelse er en livslang proces. En individuel undervisning, der er tilpasset mine behov. Og jeg har siden, jeg begyndte på mensendieck ikke haft en sygedag med dårlig ryg eller symptomer fra min nakke. Da jeg ligesom mange andre ikke altid kan sætte mig op til afse tid til at gøre det rigtige for motionen, så er den faste ugentlige time med intensiv undervisning og legemsøvelser en god ting for mig. Når jeg så samtidig kan gøre det rigtige motionsmæssigt og styrkemæssigt uden at få sved på panden, så er det lige noget der passer mig.
Jeg kom til at løbe 7 maraton og mange halvmaratoner.
Holdning er både noget fysisk og noget mentalt. Det er det, mensendieck giver den rigtige holdning.
– Henning R. Andersen
Artikler
Her er et udpluk af de artikler, jeg har skrevet i årenes løb:
Øvelser for skuldre og nakke - Klumme fra Køge Onsdag d. 18-01-2012
Piskesmæld/Whiplash - Klumme fra Køge Onsdag d. 15-06-2011
Hypermobilitet - Klumme fra Køge Onsdag d. 11-05-2011
Hvordan går du når du har ondt - Klumme fra Køge Onsdag d. 13-04-2011
Slidgigt - en folkesygdom - Klumme fra Køge Onsdag d.16-02-2011
Skæv ryg - Skoliose eller Scheuermann - Klumme fra Køge Onsdag d. 12-01-11
Pas på ryggen - den skal holde hele livet - Klumme fra Køge Onsdag d. 8-12-10
Den siddende stilling - Klumme fra Køge Onsdag d. 10-11-10
Hvordan er din holdning? - Klumme fra Køge Onsdag d. 13-10-10